Snel en zonder verdoving de Fenol rood Test (PRT)

Eenvoudig traanproductie evalueren bij patiënten met droge ogen

In het kort

PRT PHENOL Rode Draad Traan test wordt gebruikt om de traanproductie te evalueren bij patiënten met droge ogen. De beoordeling wordt gedaan met een katoenen draad behandeld met fenol rood welke van kleur verandert van geel naar rood bij contact met tranen.

Een gezonde oogfunctie is belangrijk

PRT PHENOL Rode Draad Traan test wordt gebruikt om de traanproductie te evalueren bij patiënten met droge ogen. De beoordeling wordt gedaan met een katoenen draad behandeld met fenol rood welke van kleur verandert van geel naar rood bij contact met tranen. De Fenol rood Test (PRT) werd geïntroduceerd in 1982 en is ontwikkeld om veel van de nadelen van de Schirmer test, met de hoge variabiliteit slechte reproduceerbaarheid en lage gevoeligheid van droge ogen te overwinnen. De PRT methode is gelijk aan de Schirmer test maar minder invasief en veel korter in tijd. Fenol Rood is pH-gevoelig en verandert van geel naar rood als het met vocht van de tranen in contact komt. Het rode gedeelte van de draad is analoog af te lezen in mm.

Snel en zonder verdoving een Fenol rood Test (PRT) uitvoeren

Een van de belangrijkste voordelen is dat de draad nauwelijks voelbaar is. Daarom is er een kleinere reflex component. Bovendien duurt de test slechts 15 seconden (i.p.v. 5 min) per oog terwijl de patiënt kan blijven knipperen. Hierdoor is er geen verdoving nodig. Klinische studies geven aan dat 15 seconden van het onderzoek de lengte normaliter tussen 9 en 20 mm zijn. Patiënten met droge ogen hebben waarden van minder dan 9 mm. Verschillende studies hebben de reproduceerbaarheid van de PRT proef benadrukt ten opzichte van de Schirmer-test (met en zonder verdoving) en zo een grotere betrouwbaarheid in de diagnose van droge ogen beschreven. Fenolrood draad geleid superieur en scheurt niet. Het resultaat is consistent gemakkelijk en comfortabeler voor de patiënt en kan ook worden gebruikt bij kinderen.

Een doosje bevat 50 zakjes met 2 draadjes steriel verpakt CE gemarkeerd. De prijs is € 65,- per doosje.